Over Carla Luik

Carla Luik is geboren op 16 mei 1950 te Den Haag als Carla van der Gijp. Na de middelbare schoolopleiding werd ze toegelaten tot de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Daar volgde ze in de zeventiger jaren een 4-jarige teken- en schilderopleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Carla kreeg daar les van een aantal bekende kunstenaars.
Een tweede kunstopleiding volgde ze eind jaren negentig aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle. Tijdens de jaren op de Academie in Den Haag maakte zij onder andere kennis met het aquarelleren. Carla werkt met verschillende materialen, maar het aquarelleren is haar altijd blijven fascineren. De spanning wat verf (gemengd met water) gaat doen; het toeval. Vooral het streven om 'het licht er in te houden' is iedere keer weer een uitdaging.
De aquarellen zijn dàn weer verstild, dàn weer uitbundig al naar gelang haar gemoedstoestand van het moment. Carla's werken zijn op diverse plaatsen in Nederland en daarbuiten te zien.
Carla is onder andere aangesloten bij kunstenaarsvereniging het Palet in Zwolle. Bekijk hier het Palet profiel van Carla.